ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом
Направите савршен доручак од старог хлеба на мало другачији начин.
Састојци:
- 2 кашике какаа
- 3 кашике топле воде
- 3 јаја
- 150 мл слатке павлаке
- 1 шоља млека
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица екстракта ваниле
- мало соли
- 200 г чоколаде
- 1 банана
- 7-8 парчета хлеба
Припрема:
Какао отопите у топлој води и оставите са стране.
У другој чинији умутите јаја, додајте павлаку, млеко, шећер, екстракт ваниле и со па добро умутите виљушком да се све лепо сједини. Када се умути, убаците топли какао.
У тигању отопите мало путера, па две кришке хлеба умочите у умућену смесу и ставите да се пржи на средњој температури. Пржите до три минута па окрените на другу страну. Потом на једној кришки ставите неколико коцкица чоколаде и сачекајте да се отопе. Када видите да је почела да се "разлива", додајте исецкану банану по кришки, оном другом је преклопите.
Направили сте чоколадни сендвич по ком можете да поспете и цимет или шећер у праху.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОСОВСКА ПОГАЧА: Стари косовски рецепт који се преноси са колена на колено
02. 03. 2024. у 07:00
ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
29. 02. 2024. у 12:53
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)