ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом

Новости онлине

09. 05. 2024. у 20:00

Направите савршен доручак од старог хлеба на мало другачији начин.

ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике какаа
  • 3 кашике топле воде
  • 3 јаја
  • 150 мл слатке павлаке
  • 1 шоља млека
  • 3 кашике шећера
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • мало соли
  • 200 г чоколаде
  • 1 банана
  • 7-8 парчета хлеба

Припрема:

Какао отопите у топлој води и оставите са стране.

У другој чинији умутите јаја, додајте павлаку, млеко, шећер, екстракт ваниле и со па добро умутите виљушком да се све лепо сједини. Када се умути, убаците топли какао.

У тигању отопите мало путера, па две кришке хлеба умочите у умућену смесу и ставите да се пржи на средњој температури. Пржите до три минута па окрените на другу страну. Потом на једној кришки ставите неколико коцкица чоколаде и сачекајте да се отопе. Када видите да је почела да се "разлива", додајте исецкану банану по кришки, оном другом је преклопите.

Направили сте чоколадни сендвич по ком можете да поспете и цимет или шећер у праху.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (0)

СРАМНО ПИСАЊЕ БРИТАНАЦА: Ударили на Мареја због Ђоковића