У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
СТАЛНО се преиспитујете приликом кувања јаја шта би требало да уредите да би она „испала“ баш онаква каква желите?
Нисте једини, многе домаћице, и у позном добу, никада нису начисто са тим. Поштујући три корака која вам предлажемо, добићете јаје скувано баш онако како сте и хтели.
Ставите јаја у шерпу и прелијте их хладном водом. Зашто иду прво јаја, па тек онда вода? Зато што ако ставите јаја касније, могла би да попуцају док падну на дно посуде. Затим укључите ринглу на најјачу температуру и пустите да вода проври.
Уклоните посуду са ватре и поклопите је. У зависности од тога које тврдоће желите да буде јаје, оставите га у врелој води од два до 15 минута. Када их склоните са рингле и прекинете процес куључања воде, она ће се скувати али жуманце неће позеленети (то се дешава само код јаја која су дуго изложена високој температури, јер тада пролазе кроз хемијску реакцију која им „обоји“ жуманца у зелено).
Када прође жељено време, јаја одмах извадите из шерпе и пребаците у чинију напуњену водом и коцкицама леда (бар 20-ак).
Ако планирате да ољуштите јаја, мало их разбијте пре него што их ставите у ледену воду и оставите их да одстоје један сат унутра да бисте на најлакши начин, у трену, могли да им скинете кору.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)