ПРЕЛИВ ЗА ПИТУ КОЈИ КОРИСТЕ ПЕКАРИ: Биће у исто време и хрскава и мека а сви ће вас питати у чему је тајна припреме

16. 09. 2023. у 12:38

Мали савети великих пекарских професионалаца које можете применити код куће.

ПРЕЛИВ ЗА ПИТУ КОЈИ КОРИСТЕ ПЕКАРИ: Биће у исто време и хрскава и мека а сви ће вас питати у чему је тајна припреме

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Састојци:

 
  • 8 кашика брашна
  • 1 кесица сувог квасца
  • 2 шоље млека
  • 100 мл уља
  • со
  • шећер

Припрема:

Помешајте мало шећера и квасца, па их прелијте млаким млеком и промешајте.

 

Затим додајте со, уље и брашно.

Овим преливом премажите сваку кору и онда филујте на уобичајен начин.

Уколико вам остане прелива, прелијте га преко пите и оставите да одстоји око сат времена.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Откривено како је убијен Владимир Фешченко у згради министарства одбране