ДОМАЋА ПИТА ОД КИСЕЛОГ ТЕСТА СА СИРОМ И МИРОЂИЈОМ: Врхунска пита какву сигурно нисте пробали до сада
Савршен спој мириса и укуса.
Састојци:
- 1/2 кг брашна
- 2 жуманца
- 2,5 дл млека
- 30 г квасца
- кашичица шећера
- 1 дл уља
- со
надев:
- 300 г белог сира
- 2 дл павлаке
- 2 жуманца
- 4 беланца
- везица мирођије
- кашичица путера, со
Припрема:
Растопите квасац у 1 дл млека, додајте шећер и мало брашна, поклопите и оставите на
топлом да ускисне.
Помешајте брашно, со, квасац, жуманца, уље и преостало млеко, па замесите меко тесто.
Месите док не постане глатко и еластично. Покријте и оставите на топлом да нарасте.
Измрвите сир и помешајте са павлаком, жуманцима и исецканом мирођијом. Беланца мало
посолите, па миксером улупајте у чврст снег и пажљиво умешајте у смесу од сира и мирођије.
Тесто развуците оклагијом до дебљине од 1 цм и ставите у подмазан и побрашњен плех.
Преко теста сипајте и равномерно распоредите надев, али тако да уз ивицу остане мало чистог теста.
Попрскајте отопљеним путером и пеците у рерни загрејаној на 200 степени.
Служите уз јогурт или, још боље, уз велику чинију овчијег киселог млека.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)