ДОМАЋА ПИТА ОД КИСЕЛОГ ТЕСТА СА СИРОМ И МИРОЂИЈОМ: Врхунска пита какву сигурно нисте пробали до сада

Новости онлине

03. 09. 2024. у 07:00

Савршен спој мириса и укуса.

ДОМАЋА ПИТА ОД КИСЕЛОГ ТЕСТА СА СИРОМ И МИРОЂИЈОМ: Врхунска пита какву сигурно нисте пробали до сада

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/2 кг брашна
  • 2 жуманца
  • 2,5 дл млека
  • 30 г квасца
  • кашичица шећера
  • 1 дл уља
  • со

надев:

  • 300 г белог сира
  • 2 дл павлаке
  • 2 жуманца
  • 4 беланца
  • везица мирођије
  • кашичица путера, со

Припрема:

Растопите квасац у 1 дл млека, додајте шећер и мало брашна, поклопите и оставите на 

топлом да ускисне.

Помешајте брашно, со, квасац, жуманца, уље и преостало млеко, па замесите меко тесто.

Месите док не постане глатко и еластично. Покријте и оставите на топлом да нарасте.

Измрвите сир и помешајте са павлаком, жуманцима и исецканом мирођијом. Беланца мало

посолите, па миксером улупајте у чврст снег и пажљиво умешајте у смесу од сира и мирођије.

Тесто развуците оклагијом до дебљине од 1 цм и ставите у подмазан и побрашњен плех.

Преко теста сипајте и равномерно распоредите надев, али тако да уз ивицу остане мало чистог теста.

Попрскајте отопљеним путером и пеците у рерни загрејаној на 200 степени.

Служите уз јогурт или, још боље, уз велику чинију овчијег киселог млека.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!