DOMAĆA PITA OD KISELOG TESTA SA SIROM I MIROĐIJOM: Vrhunska pita kakvu sigurno niste probali do sada
Savršen spoj mirisa i ukusa.
Sastojci:
- 1/2 kg brašna
- 2 žumanca
- 2,5 dl mleka
- 30 g kvasca
- kašičica šećera
- 1 dl ulja
- so
nadev:
- 300 g belog sira
- 2 dl pavlake
- 2 žumanca
- 4 belanca
- vezica mirođije
- kašičica putera, so
Priprema:
Rastopite kvasac u 1 dl mleka, dodajte šećer i malo brašna, poklopite i ostavite na
toplom da uskisne.
Pomešajte brašno, so, kvasac, žumanca, ulje i preostalo mleko, pa zamesite meko testo.
Mesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste.
Izmrvite sir i pomešajte sa pavlakom, žumancima i iseckanom mirođijom. Belanca malo
posolite, pa mikserom ulupajte u čvrst sneg i pažljivo umešajte u smesu od sira i mirođije.
Testo razvucite oklagijom do debljine od 1 cm i stavite u podmazan i pobrašnjen pleh.
Preko testa sipajte i ravnomerno rasporedite nadev, ali tako da uz ivicu ostane malo čistog testa.
Poprskajte otopljenim puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Služite uz jogurt ili, još bolje, uz veliku činiju ovčijeg kiselog mleka.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)