НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа

Новости онлине

16. 08. 2024. у 09:00

Посне крофне могу бити укусније од обичних, али само ако се спреме по овом рецепту.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 40 г квасца
  • 2 кашике шећера
  • 1 кашика брашна
  • мало млаке воде
  • 1 ванилин шећер
  • 100 мл уља
  • 300 мл млаке воде
  • 200 мл киселе воде
  • корица лимуна
  • 1 мала кашика соли

Припрема:

У чинију сипати квасац, шећер, брашно и воду и све добро промешати. Додати ванилин шећер, уље и 300 мл воде и киселу воду, корицу лимуна и промешати. Додавати брашно и месити тесто и додати со. Оставити да одстоји пола сата. Развући тесто, па чашом вадити крофне и оставити их да одстоје око 15 минута. Пржити у уљу са обе стране док не порумене. Посути шећером у праху.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић преместио је своју канцеларију у Подриње и одатле пет дана водио земљу и обављао државничке послове, а први је државник који је то урадио после краља Петра Првог Карађорђевића.

10. 09. 2024. у 19:23

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРЕМА италијанском листу "Ла Република", немачки канцелар Олаф Шолц припрема мировни план који подразумева руско задржавање окупираних украјинских територија.

10. 09. 2024. у 16:58

Коментари (0)

ОВЕ ВРЕДНЕ САВЕТЕ НЕЋЕТЕ НАЋИ НИ НА ЈЕДНОМ КУРСУ