СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали
Троуглови од лиснатог теста са шунком и сиром су идеалан избор за лагану ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.
Састојци:
- 2 листа лиснатог теста
- 30 г сенфа
- 280 г шунке, танко исечене
- 100 г качкаваља, ренданог
- 1 јаје
- 1 кашичица белог лука у праху
Припрема:
За троуглове од лиснатог теста прво загрејте рерну на 220 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране.
На лагано побрашњеној површини развуците листове лиснатог теста на квадрате. Исеците сваки лист на четири квадрата. На сваки квадрат распоредите ½ кашичице сенфа, избегавајући ивице. Ставите по кашику шунке и кашику исецканог сира на угао сваког квадрата. Преклопите супротни угао сваког лиснатог теста да прекрије фил. Ово ће формирати троугао.
Притисните ивице виљушком. У малу посуду додајте јаје, 1 кашику воде и бели лук у праху. Умутите па искористите да премажете троуглове. Пребаците троуглове на плех обложен папиром за печење. Пеците 20-25 минута. Извадите и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)