СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали

Новости онлине

06. 08. 2024. у 12:00

Троуглови од лиснатог теста са шунком и сиром су идеалан избор за лагану ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.

СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 листа лиснатог теста
  • 30 г сенфа
  • 280 г шунке, танко исечене
  • 100 г качкаваља, ренданог
  • 1 јаје
  • 1 кашичица белог лука у праху

Припрема:

За троуглове од лиснатог теста прво загрејте рерну на 220 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране. 

На лагано побрашњеној површини развуците листове лиснатог теста на квадрате. Исеците сваки лист на четири квадрата. На сваки квадрат распоредите ½ кашичице сенфа, избегавајући ивице. Ставите по кашику шунке и кашику исецканог сира на угао сваког квадрата. Преклопите супротни угао сваког лиснатог теста да прекрије фил. Ово ће формирати троугао.

Притисните ивице виљушком. У малу посуду додајте јаје, 1 кашику воде и бели лук у праху. Умутите па искористите да премажете троуглове. Пребаците троуглове на плех обложен папиром за печење. Пеците 20-25 минута. Извадите и сервирајте. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине