СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас
Ако више немате идеја шта да припремате за доручак или вечеру, доносимо вам један сјајан рецепт.
Састојци:
- 250 г кукурузног брашна
- 3 јајета
- 150 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 50 мл уља
- 150 мл јогурта
- 150 мл воде
- 200 г шампињона
- 1 црвена паприка
- 1 тиквица
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 100 г спанаћа
- 100 г фета сира
- 100 мл павлаке за кување
- 1 кашика маслиновог уља
- со
- бибер
- зачини по жељи
Припрема:
Оперите и ситно исецкајте свеже поврће - шампињоне, црвену паприку, тиквицу, црни лук и бели лук. Ако користите смрзнуто поврће, оставите га да се одмрзне пре припреме.
У тигању загрејте маслиново уље и динстајте црни лук и бели лук док не постану стакласти. Затим додајте шампињоне и наставите са динстањем док не омекшају. Додајте црвену паприку и тиквицу и наставите динстање још неколико минута док поврће не постане мекано. На крају, убаците спанаћ и кратко га динстајте. Зачините по укусу сољу, бибером и омиљеним зачинима.
У посебној посуди умутите јаја и павлаку за кување. Додајте измрвљени фета сир и добро промешајте све састојке док не добијете хомогену смесу. Измутите јаја, додајте у њих јогурт, воду и лагано додајте брашна уз непрестано мешање. За крај додајте прашак за пециво.
Помешајте све састојке и затим их излијте у плех, обложен папиром. Пеците на 200 степени до пола сата све док пита не постане златносмеђа. Сеците је када се охлади.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)