ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ПОВРЋЕМ: Ваздушасте, лагане и заситне домаће кифлице филоване посним састојцима

Новости онлине

05. 04. 2024. у 18:18

Многи људи се устручавају да праве домаће кифлице, јер мисле како им тесто неће успети. Зато је битно да имате добар рецепт, а ми вам предлажемо да испробате и овај. Овако припремљене кифлице можете да једете и у току поста.

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ПОВРЋЕМ: Ваздушасте, лагане и заситне домаће кифлице филоване посним састојцима

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Састојци:

  • 400 г брашна
  • 200 мл јогурта
  • 1 квасац 
  • 100 мл уља 
  • 100 мл топле воде 
  • 1 кашичица соли 
  • 1 кашичица шећера
  • 1 парадајз
  • 1 паприка 
  • 1 црни лук
  • 1 мања тиквица

Припрема:

У посуди помешајте млаку воду, квасац и шећер. Добро сједините и покријте провидном фолијом, па оставите да се активира 10 минута. Затим сипајте посни јогурт, уље, па додајте просејано брашно и со. Умесите глатко тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких сат времена. 

У тигању на мало уља пропржите ситно сецкан црни лук, па када омекаша додајте сецкани парадајз, паприку и тиквицу. Пржите док поврће не буде готово. Зачините по жељи и промешајте. 

Тесто поделите на 6 једнаких делова и обликујте лоптице. Сваку лоптицу развуците у круг и исеците троуглове. Нафилујте поврћем и уролајте. 

Поређајте кифлице у плех обложен пек папиром, па на сваку ставите парче маргарина. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20-25 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.

22. 11. 2024. у 18:36

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду