НЕОДОЉИВА РАПСОДИЈА СЛАТКИХ УКУСА: Кокос пита, сви ће вам тражити рецепт

Novosti online

11. 02. 2024. у 17:24

ПОСЛАСТИЦА која осваја на први залогај, иделна за рођендане и прославе.

НЕОДОЉИВА РАПСОДИЈА СЛАТКИХ УКУСА: Кокос пита, сви ће вам тражити рецепт

Фото Shutterstock

Потребно:

* 700 мл хладног млека
* 250 г слатке павлаке
* 200 г млевеног кекса
* 100 г путера
* 50 г листића кокоса
* 2 кесице пудинга од ваниле
* 1 кашичица екстракта кокоса

Припрема:

Кекс помешајте с растопљеним путером да бисте направили подлогу за питу. Ако је смеса сува, додајте једну или две кашике млека. Утисните смесу у дно калупа за торту и ставите је у замрзивач око пола сата да се стегне. Умутите слатку павлаку. У посебној посуди умутите млеко с пудингом у праху и екстрактом кокоса док не добијете чврсту, глатку смесу. У смесу додајте половину листића кокоса и шлаг, па све добро промешајте. Прелијте добијену крему преко припремљене подлоге од кекса и ставите је у фрижидер. Остатак листића кокоса пропржите на тигању минут-два, док не добију лепу златножуту боју. Употребите тостирани кокос за декорацију пите.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду