Е, ОВО СТВАРНО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пикантни кукурузни хлеб, заиста божанственог укуса
ОВАЈ хлеб је толико укусан да ћете га смазати у рекордном року, а додаци у њему су сасвим довољни да га једете самостално с јогуртом.
Потребно:
* 2 јајета
* 4 дл јогурта
* 60 г маслаца
* 300 г кукурузног брашна
* 100 г пшеничног брашна
* 1 прашак за пециво
* 2 кашичице соли
* 2 љуте папричице
* 150 г црног лука
* 200 г кукуруза шећерца
* 100 г пармезана
Припрема:
1. У већој здели умутите јаја, па умешајте јогурт и растопљени маслац. Додајте брашно, прашак за пециво и посолите.
2. Љутим папричицама одстраните семенке и ситно их насецкајте, а лук изрендајте и продинстајте на мало масноће. Све то додајте наведеним намирницама заједно с кукурузом и наренданим пармезаном. Све добро промешајте да добијете глатко тесто, добро га израдите и ставите у намашћену и брашном посуту тепсију.
3. Хлеб пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 45 минута.
4. Након печења га оставите да прекривен крпом одстоји у тепсији око 10 минута, а затим га извадите и послужите кад се охлади.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)