ПОСНО ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Пита са поврћем - брзо и лако се прави, а састојци су јефтини
ПОСНО предјело ће обогатити сваку трпезу, поготово ако је у питању пита са поврћем.
Постоје заменске намирнице за скоро све и можете да спремате нека од најукуснијих јела.
Није вам потребно посебно кулинарско умеће, а ни састојци нису скупи, а ово посно предјело је идеално за све прилике.
Потребно:
* 1/2 кг кромпира
* 1/2 кг шаргарепе
* 1/2 кг купуса
* 1/2 кг спанаћа
* 1/2 кг кора за питу
* 200 г грашка
* 300 г печурака
* 200 г сојиних пахуљица
* 2 црна лука
* 1 шољица уља
* 1 шољица киселе воде
Припрема:
На мало више уља пропржите ситно сецкан црни лук, па додајте сецкани кромпир, шаргарепу, купус и печурке. Промешајте, кратко пропржите, па додајте сојине пахуљице, а на крају и обарен спанаћ и грашак. Посолите и побиберите, а ако желите, додајте још неки зачин. Помешајте уље и киселу воду. Тепсију мало науљите, па ставите кору, премажите смесом од уља и киселе воде, па ставите још једну кору. Преко поспите мало фила од поврћа, а онда наставите да ређате коре и фил, док све не утрошите. Последњи ред треба да буду коре које ћете премазати смесом од уља и киселе воде. Пеците у загрејаној рерни на 220°C око 30 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)