ДОРУЧАК ЗВАНИ "ВИТАМИНСКА БОМБА": У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао

Novosti online

15. 08. 2023. у 08:00

Када поједете ове палачинке, будите сигурни да сте у тело унели само здраве витамине и минерале

ДОРУЧАК ЗВАНИ ВИТАМИНСКА БОМБА: У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао

Foto: Jutjub/Printskrin/Pratik Yemek Tarifleri

Наш предлог за данашњи доручак су палачинке са тиквицама и поврћем:

Потребно је:

  • 2 јајета
  • 1,5 шоље топлог млека (300 мл)
  • 1,5 шоље топле воде
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кесица сувог квасца
  • 3,5 шоље брашна (420 грама)
  • 3 тиквице
  • 1 црвена паприка
  • 1 главица црног лука
  • свеж першун
  • 1 кромпир
  • 120 грама сира
  • уље за пржење

Припрема: Умутити јаја, па додати млеко, воду, шећер, со и промешати. Додати квасац и брашно и све измешати и оставити 15 минута да тесто надође. Исецкати тиквице па их посолити и оставити да пусте вишак воде. Исецкати паприку, лук, першун и изрендати кромпир. У тесто додати исцеђене тиквице и исецкано поврће, промешати па помало сипати на загрејан тефлонски тигањ и пржити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ПОСТАВЉАМО НОВЕ СТАНДАРДЕ! Лажна држава Косово запањила свет! Ово је њена жалба на казну УЕФА за бежање с терена у Румунији