DORUČAK ZVANI "VITAMINSKA BOMBA": U jednom obroku je sve što vam je potrebno za ceo dan - može da se ponese i na posao

15. 08. 2023. u 08:00

Kada pojedete ove palačinke, budite sigurni da ste u telo uneli samo zdrave vitamine i minerale

ДОРУЧАК ЗВАНИ ВИТАМИНСКА БОМБА: У једном оброку је све што вам је потребно за цео дан - може да се понесе и на посао

Foto: Jutjub/Printskrin/Pratik Yemek Tarifleri

Naš predlog za današnji doručak su palačinke sa tikvicama i povrćem:

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 1,5 šolje toplog mleka (300 ml)
  • 1,5 šolje tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 3,5 šolje brašna (420 grama)
  • 3 tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • svež peršun
  • 1 krompir
  • 120 grama sira
  • ulje za prženje

Priprema: Umutiti jaja, pa dodati mleko, vodu, šećer, so i promešati. Dodati kvasac i brašno i sve izmešati i ostaviti 15 minuta da testo nadođe. Iseckati tikvice pa ih posoliti i ostaviti da puste višak vode. Iseckati papriku, luk, peršun i izrendati krompir. U testo dodati isceđene tikvice i iseckano povrće, promešati pa pomalo sipati na zagrejan teflonski tiganj i pržiti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom