ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
Златна воденичарска погача је растресита и сочна, преукусна. За њену израду потребно је потрудити се, али исплати се. Погача од кукурузног брашна филована сиром, боља је од било које домаће пите.
Састојци:
- 400мл воде
- 1 јаје
- 30 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2-3 кашике брашна
- 1 пуна кашика путера, маргарина или масти
- 350-400 гр кукурузног брашна
- 300 г пшеничног брашна + 200 г за посипање
- 250 г путера, маргарина или масти
- 200-250 г сира
- 2 јајета
Припрема:
У топлу воду додајте квасац, јаје, шећер, кашику путера, две кашике пшеничног брашна. Додајте кукурузно брашно па умесите тесто. Додајте пшенично брашно па месите тврђе тесто. Додајте со и замесите тесто рукама.
Поделите тесто на 3 до 4 јуфкице и развијте их што тање. Премажите маслацем и оставите да се одмори. Тако урадите са свим јуфкицама. Једну јуфкицу растањите па ставите у плех, преко ње измрвите сир, а онда додајте другу јуфкицу и тако све док не потрошите материјал. На врх ставите сир и два умућена јајетаа па прелијте прко исечене погаче на врх. Пеците у рерни око пола сата на 200 степени Целзијуса. Једите топло.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)