НЕМОГУЋА ПИТА: У Америци су сви луди за овим слаткишом који у себи има састојак који сви обожавају

14. 08. 2023. у 11:00

Иако се најчешће припрема с кокосом, немогућа пита се може правити и са јабукама, лимуном, па чак и поврћем, попут спанаћа и блитве. Немогућа пита је толико једноставна за припрему, да се могу усудити да је праве и почетници. Наводно је настала у Америци, а традиционално се послужује уз кафу и куглу сладоледа.

НЕМОГУЋА ПИТА: У Америци су сви луди за овим слаткишом који у себи има састојак који сви обожавају

Foto Jutjub/Printskrin

Састојци:

  • 4 јајета
  • 3/4 шоље шећера
  • 4 кашике путера
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 1/2 кашичице млевеног мускатног орашчића
  • 1/2 шоље брашна
  • 2 шоље млека
  • 1 шоља комадића кокоса

Припрема:

Јаја, шећер, путер и ванилу умутите миксером. Додајте мускатни орашчић, брашно и млеко па мутите миксером. Жицом умешајте кокос.

Посуду за печење замастите и улијте смесу. Пеците питу у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 55 минута. Чачкалицом проверите да ли је готова па је извадите да се добро охлади.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (1)

ЕВО КАКО ДО КАРАТА ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Црвена звезда послала обевештење пред меч са Партизаном