КАКО СЕ ПРАВИ ГИБАНИЦА РУЖИЦА: Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ВИДЕО)

Novosti online

03. 03. 2023. у 20:00

ИДЕЈА за доручак никад доста, а сада нам је на менију гибаница ружица

КАКО СЕ ПРАВИ ГИБАНИЦА РУЖИЦА: Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Састојци за гибаницу ружица:

  • 200 г сира
  • 3 јаја
  • 1/2 прашка за пециво
  • танке коре 
  • мало уља

Припрема:

Раширити кору на сто, па је поуљити. Сир издробити, додати јаја и  прашак за пециво и изједначити. Кору мало премазати филом. Ставити на средину коре прсте и увијати у круг, држећи три прста у средини.
Склонити руку и у то удубљење ставити мало фила. Једна кора је довољна за једну ружу. У зависности од тога колико ружа желите, толико вам је и кора потребно.

ФОТО: Приватна архива

Покрити мало по ивицама кора фил, па ружитцу окренути наопако и у средину ставити фил и ређати у подмазан округли плех.

Ређати у круг. Додати још мало фила и премазати уљем. Може мало и сусама. Пећи на 190 степени Ц око 30 мин.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!