ОДУШЕВИЋЕ ВАС И МИРИСОМ И УКУСОМ: Трделник - Чешки десерт најпознатији на свету

Јована Васић

17. 03. 2025. у 10:00

Испробајте рецепт за трделник који ће вас одушевити мирисом и укусом.

ОДУШЕВИЋЕ ВАС И МИРИСОМ И УКУСОМ: Трделник - Чешки десерт најпознатији на свету

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 750 г белог брашна
  • 2 јајета
  • 100 г маргарина
  • 250мл млека
  • 30 г квасца
  • 4 кашике шећера
  • кора лимуна
  • ванилин-шећер
  • мало соли
  • 50 г лешника
  • картонске ролне од убруса

Припрема:

Загрејте млеко у посуди, додајте квасац и сачекајте да нарасте, па га онда сипајте у посуду где ћете месити. Додајте истопљени маргарин, јаја, со, ванилин-шећер, обичан шећер и брашно. Кад тесто нарасте, развијте га да буде дебљине пола центиметра. Исеците тесто у облику спирале, како бисте добили једну дугачку траку. 
Обмотајте алу-фолију око картонских ролни од убруса. Премажите их уљем и обмотавајте тесто око калупа, на начин да сваки наредни намотај пређе преко претходног. Лагано заролајте калупе на столу да би се траке изравнале. Након што сте намотали, премажите истопљеним маргарином и поспите обичним шећером и лешником који сте издробили. Поставите траке у тепсију, тако да тесто виси у ваздуху - ивице траке су на рубовима тепсије. Пеците у рерни на 180 степени 20 минута. Окрените их након што порумене с горње стране. Послужите их празне или пуњене чоколадом, кремом, шлагом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

Игнорисање пушачког кашља може бити ризично – сазнајте зашто