ЈЕЛО ОД РАЗНОГ ПОВРЋА: Савршен рецепт за пост на уљу

Јована Васић

17. 03. 2025. у 08:30

Прилог од разног поврћа је идеалан, јер можете да прилагођавате и додајете поврће по својој жељи.

ЈЕЛО ОД РАЗНОГ ПОВРЋА: Савршен рецепт за пост на уљу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 120 г лука исеченог на коцкице
  • 1 1/2 кашичица белог лука, врло ситно исецканог
  • 450 г белог пасуља из конзерве
  • 470 г зрна кукуруза, куваног
  • 240 г тиквица исечених на комаде
  • 2 кашике биљног маргарина
  • 400 г чери парадајза исеченог на пола
  • со и бибер по укусу
  • 3 кашике свежег зачинског по избору

Припрема:

Како бисте направили поврће на овај начин прво све исецкајте. Затим загрејте уље у тигању и испржите лук, а затим додајте бели лук и пржите 30 секунди. Додајте пасуљ, кукуруз, тиквице и маргарин у тигањ. Пржите 5-6 минута. Скините посуду са ватре. Умешајте чери парадајз. Поврће зачините сољу и бибером по укусу. Поспите зачинско биље преко поврћа и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

РУСИЈА ШОКИРАНА ОНИМ ШТО ЈЕ УРАДИО ДЕЈАН СТАНКОВИЋ: Ово нико није очекивао! (ВИДЕО)