РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ СЛАВСКЕ КИФЛИЦЕ БЕЗ КВАСЦА: Боље су од сваког колача, а тајна је у једном састојку
Идеалне су за славску трпезу, али и за сваки пут када желите мало другачији, слатки залогај. Пиво је тајни састојак који им даје необичан шмек и помаже да споља буду хрскаве, а изнутра мекане.
Састојци:
- 500 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 3 кашике шећера
- 100 мл светлог пива
- 200 г омекшалог маслаца
- 1 кашичица ванилин шећера
- Џем или еурокрем за филовање (по жељи)
- Шећер у праху за посипање
Припрема:
У већу посуду просејте брашно и прашак за пециво. Додајте со и шећер, затим омекшали маслац исечен на коцкице и сипајте пиво. Додајте и ванилин шећер. Месите тесто док не постане глатко и лако за обликовање.
Поделите тесто на четири лоптице. Сваку лоптицу танко разваљајте у круг, па га исеците на троуглове (као за пице). На шири крај сваког троугла ставите по мало џема или еурокрема (уколико желите пуњење), па их увијајте од ширег краја према ужем, обликујући кифлице.
Поређајте кифлице на плех обложен папиром за печење, водећи рачуна да се не додирују. Пеците их у претходно загрејаној рерни на 180°C око 15-20 минута, док не постану златне и хрскаве.
Када су кифлице печене, извадите их из рерне и пустите да се мало охладе. Затим их обилно поспите шећером у праху.
Сачекајте да се мало охладе и можете уживати у овим слатким залогајима. Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
ОСАМ ГОДИНА МЛАЂИ Овај Србин је муж Ведране Рудан: "Променио ме је набоље" (ФОТО)
ДАНАС живе у складом браку.
15. 12. 2024. у 19:07
Коментари (0)