РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШЕ СЛАТКЕ КНЕДЛЕ: Спремите посластицу у којој ће уживати цела породица
Некако се сви вратимо у детињство кад осетимо укус домаћих кнедли са шљивама и присетимо се наших бака.
Овај рецепт ће вас подсетити на то, али са благим модификацијама у ово модерно доба, кнедле са нутелом.
Састојци:
Тесто:
- 600 г очишћеног кромпира
- 300 г брашна (200 г оштро/100 г меко)
- 60 г маслаца
- 45 г гриза
- прстохват соли
- 1 ванилин шећер
- 1 јаје
Мрвице:
- 120 г старог хлеба
- 120 г презле
- 80 г шећера
- 20 г какаоа
- 10 г чоколаде у праху
- 50 мл уља
- И још 400-500 г нутеле
Припрема:
Кромпир ћемо скувати у сланој води па му додати маслац и добро изгњечити. Затим додајемо со, ванилин шећер и јаје, а потом је потребно све то сјединити. Сада убацујемо и гриз и брашно у смесу и све лепо умесити. Готово тесто ћемо оставити у фрижидеру покривено да одстоји неких 30 минута.
За то време ћемо припремити куглице од нутеле тако што ћемо прохлађену нутелу ставити на папир за печење у порцијама од неких 20 г и одложити у замрзивач још 30-ак минута.
Прелазимо на припрему мрвица или посипа за кнедле. На загрејано уље у тигању додаћемо хлеб и смањујемо јачину рингле, након 15 минута мешања наш хлеб ће добити златкасту боју и постаће хрскав, тада додајемо и презле и настављамо са мешањем, затим убацујемо шећер и такође мешамо, а на крају иде какао помешан са чоколадом у праху, све то сјединимо и наш посип је готов.
Враћамо се на тесто које вадимо из фрижидера и распоредимо по радној површини, а онда сечемо у порције од око 50 грама. Рукама растањимо добијене лоптице од теста па на то стављамо фил и формирамо лоптице односно кнедле.
У загрејану воду са прстохватом соли спуштамо наше кнедле и када оне испливају на површину након два-три минута их вадимо. Пребацујемо их на млаке мрвице и ваљамо док кнедле не буду равномерно прекривене њима.
Пријатно!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)