RECEPT ZA NAJMEKŠE SLATKE KNEDLE: Spremite poslasticu u kojoj će uživati cela porodica
Nekako se svi vratimo u detinjstvo kad osetimo ukus domaćih knedli sa šljivama i prisetimo se naših baka.
Ovaj recept će vas podsetiti na to, ali sa blagim modifikacijama u ovo moderno doba, knedle sa nutelom.
Sastojci:
Testo:
- 600 g očišćenog krompira
- 300 g brašna (200 g oštro/100 g meko)
- 60 g maslaca
- 45 g griza
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Mrvice:
- 120 g starog hleba
- 120 g prezle
- 80 g šećera
- 20 g kakaoa
- 10 g čokolade u prahu
- 50 ml ulja
- I još 400-500 g nutele
Priprema:
Krompir ćemo skuvati u slanoj vodi pa mu dodati maslac i dobro izgnječiti. Zatim dodajemo so, vanilin šećer i jaje, a potom je potrebno sve to sjediniti. Sada ubacujemo i griz i brašno u smesu i sve lepo umesiti. Gotovo testo ćemo ostaviti u frižideru pokriveno da odstoji nekih 30 minuta.
Za to vreme ćemo pripremiti kuglice od nutele tako što ćemo prohlađenu nutelu staviti na papir za pečenje u porcijama od nekih 20 g i odložiti u zamrzivač još 30-ak minuta.
Prelazimo na pripremu mrvica ili posipa za knedle. Na zagrejano ulje u tiganju dodaćemo hleb i smanjujemo jačinu ringle, nakon 15 minuta mešanja naš hleb će dobiti zlatkastu boju i postaće hrskav, tada dodajemo i prezle i nastavljamo sa mešanjem, zatim ubacujemo šećer i takođe mešamo, a na kraju ide kakao pomešan sa čokoladom u prahu, sve to sjedinimo i naš posip je gotov.
Vraćamo se na testo koje vadimo iz frižidera i rasporedimo po radnoj površini, a onda sečemo u porcije od oko 50 grama. Rukama rastanjimo dobijene loptice od testa pa na to stavljamo fil i formiramo loptice odnosno knedle.
U zagrejanu vodu sa prstohvatom soli spuštamo naše knedle i kada one isplivaju na površinu nakon dva-tri minuta ih vadimo. Prebacujemo ih na mlake mrvice i valjamo dok knedle ne budu ravnomerno prekrivene njima.
Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TIGAR TORTA KOJA SE NE PEČE: Izdašna i brza poslastica koju deca obožavaju
04. 06. 2024. u 19:00
ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)