ЧУПАВЦИ: Омиљени колач који се топи у устима
Колач који обожавају све генерације и којем нема равног. Спој меког пецива, кокоса и чоколаде не може да омане.
Састојци:
- 3 јајета
- 15 кашика шећера
- 1 дл уља
- 1 дл млека
- 17 кашика меког брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- мало соли
Прелив:
- 250 г чоколаде за кување
- 250 г маслаца
- око 2 дл млека
- 300 г кокоса
Припрема:
1. Рерну загрејати на 180 степени. Одвојена беланаца умутити у чврст снег, а жуманца са шећером и уљем. Додати млеко, брашно, прашак за пециво и со. Ручно додати снег од беланаца.
2. Плех 30x30 цм обложити папиром за печење и у њега сипати смесу. Пећи око 20 минута док не порумени. Хладан бисквит исећи на коцке.
3. Отопити маслац и чоколаду па додати млеко. Кад прокључа, скинути с ватре.
4. У тањир ставити кокос. Коцке бисквита са свих страна умакати у прелив, оцедити и уваљати у кокосово брашно. Охладити и послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00
САВРШЕН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА И ОРАСИМА: Једноставна а преукусна посластица
18. 05. 2024. у 13:32
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)