НЕОДОЉИВИ УШТИПЦИ ОД ЈАБУКА: Направљени по бакином рецепту, одлични су и врући и када се охладе
Нема чекања да тесто нарасте, лако и брзо се праве.
Састојци:
- 300 г брашна
- 2 веће јабуке
- 2 јајета
- 100 мл млека
- 50 мл киселе воде
- 20 мл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 4 кашике шећера
- 1 кашичица цимета
- прстохват соли
Припрема:
Јабуке ољуштите и нарендајте на ситније ренде, па их поспите кашиком шећера и циметом. Одвојите беланца, па их умутите да добијете чврст снег. Жуманца умутите са преосталим шећером да запене, па додајте уље, млеко, а затим и брашно помешано са прашком за пециво. На крају сипајте киселу воду и миксером све умутите да добијете уједначену смесу.
Лагано додајте беланца и јабуке које сте оцедили од вишка сока. У добро загрејано уље кашиком вадите по мало теста и лагано спуштајте. Пржите неколико минута са обе стране док не добију лепу румену боју. Вадите их на убрус да се оцеде од вишка уља, а по жељи их пре служења поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)