НЕОДОЉИВИ УШТИПЦИ ОД ЈАБУКА: Направљени по бакином рецепту, одлични су и врући и када се охладе

Новости онлине

16. 05. 2024. у 17:07

Нема чекања да тесто нарасте, лако и брзо се праве.

НЕОДОЉИВИ УШТИПЦИ ОД ЈАБУКА: Направљени по бакином рецепту, одлични су и врући и када се охладе

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 2 веће јабуке
  • 2 јајета
  • 100 мл млека
  • 50 мл киселе воде
  • 20 мл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 4 кашике шећера
  • 1 кашичица цимета
  • прстохват соли                                                                                                                                                                                                                                                                               

Припрема:

Јабуке ољуштите и нарендајте на ситније ренде, па их поспите кашиком шећера и циметом. Одвојите беланца, па их умутите да добијете чврст снег. Жуманца умутите са преосталим шећером да запене, па додајте уље, млеко, а затим и брашно помешано са прашком за пециво. На крају сипајте киселу воду и миксером све умутите да добијете уједначену смесу.

Лагано додајте беланца и јабуке које сте оцедили од вишка сока. У добро загрејано уље кашиком вадите по мало теста и лагано спуштајте. Пржите неколико минута са обе стране док не добију лепу румену боју. Вадите их на убрус да се оцеде од вишка уља, а по жељи их пре служења поспите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

КАКВА БОМБА: Митровића по сваку цену желе у Премијер лиги?