ПРОБАЈТЕ КУКУРУЗНЕ УШТИПКЕ ЗА КОЈЕ КАЖУ ДА СУ УКУСНИЈИ ОД ОНИХ СА ОБИЧНИМ БРАШНОМ: Неодољиво су меки, укус обара с ногу

Novosti online

23. 02. 2024. у 15:17

РЕЦЕПТ за кукурузне уштипке постао је омиљен међу домаћицама!

ПРОБАЈТЕ КУКУРУЗНЕ УШТИПКЕ ЗА КОЈЕ КАЖУ ДА СУ УКУСНИЈИ ОД ОНИХ СА ОБИЧНИМ БРАШНОМ: Неодољиво су меки, укус обара с ногу

Фото Shutterstock

Кукурузни уштипци имају посебан укус, а осим тога су и здравији. Обавезно их пре служења извадите на папирни убрус који ће упити вишак масноће.

Састојци:

* 300 г кукурузног брашна
* 2 дл воде
* 3 дл млека
* 1 јаје
* со
* бибер
* 1 главица црног или младог лука
* 1 прашак за пециво
* 2 кашике пшеничног брашна

 Сос: 

* 2 кашике павлаке
* 2 кашике мајонеза
* 2 чена белог лука

Припрема:

1. У већи суд сипати кукурузно и бело брашно и прашак за пециво. У други суд сипати млеко, воду и јаје, со и бибер по укусу и добро умутити. Ту масу додати брашну и израдити глатко тесто.

2. Очистити црни лук, исецкати га што ситније и додати у тесто.

3. Уштипке пржити на средњој ватри док не добију златну боју.

4. За сос помешати павлаку, мајонез и ситно исецкан бели лук и послужити га уз уштипке.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ЕВО КАКО ДО КАРАТА ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Црвена звезда послала обевештење пред меч са Партизаном