УБЕДЉИВО НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИЛАВ СА МЕСОМ: Уз 1 једноставан трик неће бити сув - старинско јело наших бака
ИСПРОБАЈТЕ рецепт за прави српски пилав који је заситан и веома једноставно се прави.
Тајна је да га заливате бујоном у коме су се кували батаци, јер ће само тако бити савршено укусан и неће остати сув.
Састојци:
2 пилећа батака
1,5 ћаша пиринча
2 главице црног лука
2 шаргарепе
1 паприка
со, бибер
мало уља за пржење
Припрема:
Батаке исећи на пола и скувати. Црни лук очистити, ситно исецкати и ставити да се пржи на тихој ватри. Шаргарепу очистити, ситно исецкати и додати луку. Пред крај пржења додати ситно сецкану паприку. Кад лук добије златну боју (преручити га из тигања у тепсију), додати му претходно очишћен и опран пиринач. Налити 3 кутлаче воде у којој су се кували батаци ( на тај начин ће приринач бити растресит), и оставити да се крчка (по потреби, додати још воде). Кад пиринач буде на пола куван, додати зачине, убацити месо и запећи у рерни на 200 Ц.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)