ТРИКОВИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар који се припрема очас посла и сочнијег је укуса
ДОНОСИМО вам још један веома укусан рецепт за домаћи ајвар који ће вас одушевити.
Постоји неколико трикова за лакше гуљење печених паприка за ајвар . Уколико желите да огулите паприке које печете, ставите их у кесу и завежите. Оставите да одстоји неко време, кожа ће се сама одвојити.
Замрзнуте печене паприке без проблема се огуле, само их треба одмрзнути десетак минута, ставити у кесу под млаз вреле воде на неколико секунди и одмах огулити. Постоји још један трик, а то је да печене паприке одмах по вађењу из рерне прекријете провидном пластичном фолијом, салветом или крпом, или их ставите у шерпу и поклопите поклопцем . Нека тако одстоје око 15 минута, ако имате већу количину можете и до пола сата.
Покривањем паприке ствара се пара и вишак течности, што олакшава гуљење. Рецепт за ајвар од сецкане паприке:
Састојци :
15 кг паприке
2 кг парадајза
1,5 дцл уља
1 дцл сирћета
2 главице белог лука
2-3 везе першуна
со
мало шећера
Припрема :
Паприке испеците дан раније и оставите да се оцеде. Сутрадан их ољуштите и ручно исцепајте на траке, шире или уже, по жељи.
У велики лонац ставите паприке и ољуштен и сецкани парадајз и кувајте на јакој ватри док смеса не постане густа. Додати сирће, уље, со, шећер, сецкани бели лук и першун.
Мешајте пола сата и готов ајвар сипајте у стерилисане тегле, поклопите поклопцима и охладите, па ставите на тамно и хладно место.
(Story.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу
12. 10. 2023. у 15:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)