ВАСКРШЊА ЈАЈА КОЈА ИМАЈУ ПОСЕБАН УКУС: Фарбање по бакином рецепту - лако и једноставно
АКО још нисте осмислили како да украсите васкршња јаја, предлажемо једну старинску технику, која ће јајима дати не само лепу боју него и укус.
Потребно вам је:
Две до три кесе луковине, што више то бољи укус
Уље, накапати
Два до три чена белог лука, може и више, после сваког слоја по мало
Бибер у зрну, по мало после сваког слоја
Со, три до четири кашике супене укупно распоређено после сваког слоја
Лорбер, после сваког слоја поређати по пар листова
Начин припреме
Луковина се ређа прво на дну лонца један слој, после поређаних јаја слој, па опет јаја па луковина, и на врху слој луковине. Уље и зачине додавати после сваког слоја.
Сипа се обична хладна вода мало више него да огрезне луковина на врху. Кувати на јединици, тј. на лаганој ватри, покривено, најмање 4-5 сати, а може и дуже.
Када се све охлади кувана јаја се ваде и бришу благо науљеном крпом да би добила сјај, могу се брисати и без уља.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)