ВАСКРШЊА ЈАЈА КОЈА ИМАЈУ ПОСЕБАН УКУС: Фарбање по бакином рецепту - лако и једноставно

Novosti online

13. 04. 2023. у 11:48

АКО још нисте осмислили како да украсите васкршња јаја, предлажемо једну старинску технику, која ће јајима дати не само лепу боју него и укус.

ВАСКРШЊА ЈАЈА КОЈА ИМАЈУ ПОСЕБАН УКУС: Фарбање по бакином рецепту - лако и једноставно

Фото: Пиксабеј

Потребно вам је:

Две до три кесе луковине, што више то бољи укус

Уље, накапати

Два до три чена белог лука, може и више, после сваког слоја по мало

Бибер у зрну, по мало после сваког слоја

Со, три до четири кашике супене укупно распоређено после сваког слоја

Лорбер,  после сваког слоја поређати по пар листова

Начин припреме

Луковина се ређа прво на дну лонца један слој, после поређаних јаја слој, па опет јаја па луковина, и на врху слој луковине. Уље и зачине додавати после сваког слоја.

Сипа се обична хладна вода мало више него да огрезне луковина на врху. Кувати на јединици, тј. на лаганој ватри, покривено, најмање 4-5 сати, а може и дуже.

Када се све охлади кувана јаја се ваде и бришу благо науљеном крпом да би добила сјај, могу се брисати и без уља.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!