ДОМАЋИ, А ПРЕФИЊЕН: Бакин колач одушевиће све генерације (ВИДЕО)
ДОМАЋЕ тесто пуњено богатим филом
Колач за који се каже да говори све језике.
Домаћи колач - састојци:
5 јаја
100 гр шећера
4-5 јабука средње величине
100 гр ораха, мало цимета
200 гр сувог грожђа
100 мл уља
рибан корица лимуна
1 чапша од јогурта (200 гр) гриза
1 чаша брашна
1 прашак за пециво
Домаћи колач - припрема:
Умутити јаја са шећером, додати просејано брашно са прашком за пециво, 100 гр сувог грожђа, корицу лимуна уље, гриз и све добро изједначити.
Јабуке изрендати, додати по жељи шећера да мало одстоје, па их исцедити или им додајте 1 кашику гриза да упије течност. Додајте у јабуде цимета и суво грожђе. Куглоф подмажите и поспите брашном или обложите фолијом. Тесто поделите на три дела, а јабуке на два.
На дно ставите прву трећину теста па пола јабука, затим тесто и други део јабука. Завршите са тестом. Лепо поравнајте. Рерну угрејте на 210 степени Ц па пеците 30 мин., па смањите на 200 степени и покрито одозго фолијом.
Пеците још пола сата. Колач нека стоји покривен у куглофу да се охлади колико можете бити стрпљиви да га можете боље извадити. Поспите прах шећером и ванилин шећером. Тако растресит мирисан сочан.
Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН РУЧАК ЗА УКУЋАНЕ: Запечена пилетина - преукусна, брза и јефтина (ВИДЕО)
03. 04. 2023. у 09:00
УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)
30. 03. 2023. у 18:00
ОБРАДУЈТЕ УКУЋАНЕ: Данас правимо чоко-мак штрудлице (ФОТО/ВИДЕО)
29. 03. 2023. у 18:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)