ДОМАЋИ, А ПРЕФИЊЕН: Бакин колач одушевиће све генерације (ВИДЕО)

Novosti online

05. 04. 2023. у 15:21

ДОМАЋЕ тесто пуњено богатим филом

ДОМАЋИ, А ПРЕФИЊЕН: Бакин колач одушевиће све генерације (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Колач за који се каже да говори све језике.

Домаћи колач - састојци:

5 јаја
100 гр шећера
4-5 јабука средње величине
100 гр ораха, мало цимета
200 гр сувог грожђа
100 мл уља
рибан корица лимуна
1 чапша од јогурта (200 гр) гриза
1 чаша брашна
1 прашак за пециво

Домаћи колач - припрема:

Умутити јаја са шећером, додати просејано брашно са прашком за пециво, 100 гр сувог грожђа, корицу лимуна  уље, гриз и све добро изједначити.

Јабуке изрендати, додати по жељи шећера да мало одстоје, па их исцедити или им додајте 1 кашику гриза да упије течност. Додајте у јабуде цимета и суво грожђе. Куглоф подмажите и поспите брашном или обложите фолијом. Тесто поделите на три дела, а јабуке на два.

На дно ставите прву трећину теста па пола јабука, затим тесто и други део јабука. Завршите са тестом. Лепо поравнајте. Рерну угрејте на 210 степени Ц па пеците 30 мин., па смањите на 200 степени и покрито одозго фолијом. 

Фото: Приватна архива

 

Пеците још пола сата. Колач нека стоји покривен у куглофу да се охлади колико можете бити стрпљиви да га можете боље извадити. Поспите прах шећером и ванилин шећером. Тако растресит мирисан сочан.

Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду