ХРСКАВИ МЕДЕНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАХУЉИЦАМА: Брзо се праве, а одлично иду уз кафицу и дружење (ВИДЕО)
ЗАПОЧНИТЕ радну недељу уз ове феноменалне колачиће и уз дружење са својим најбољим пријатељима
Испробајте рецепт чији ће вас укус одушевити.
Медени колачићи - састојци:
150 гр овсених пахуљица, може и мешавина
3 кашике меда
50 г маслаца
100 г чоколаде сецкане
50 г брашна
1/2 прашка за пециво
1 јаје
5-6 кашика млека
Медени колачићи - припрема:
У чинију измерити пахуљице, додати брашно са прашком за пециво, растопљен маслац, млеко, јаје, мед и на коцке ситно сечену чоколаду.
Све изједначити добро. Кашиком за сладолед или обичном кашиком вадити куглице и ређати у плех који сте обложили пек-папиром.
Мало одмакнути јер се приликом печења доста рашире. Пећи на 200 степени око 10-15 минута, не дуже. Чим се охладе извадити из плеха.
Уживајте у фантастичном укусу ових дивни, хрскавих, слатких колачића.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)
30. 03. 2023. у 18:00
ОБРАДУЈТЕ УКУЋАНЕ: Данас правимо чоко-мак штрудлице (ФОТО/ВИДЕО)
29. 03. 2023. у 18:00
ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)
03. 04. 2023. у 18:00
ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)
04. 03. 2023. у 18:00
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)