САЛАТА ОД КРЕМ СИРА, ПРШУТЕ И ОРАХА: Савршеног укуса и изгледа, одличан избор за празничну трпезу

Јована Васић

27. 12. 2024. у 13:00

Салата од крем сира, пршуте и ораха је савршена за празнике, уз крекере и лагано предјело.

САЛАТА ОД КРЕМ СИРА, ПРШУТЕ И ОРАХА: Савршеног укуса и изгледа, одличан избор за празничну трпезу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 230 г крем сира, омекшаног
  • 2 црна лука, ситно исецкана
  • 90 г танко исечене свињске пршуте, исецкане на коцке
  • 90 г зелених маслина, сецканих
  • 450 г сецканих ораха

Припрема:

Како бисте направили ову салату, помешајте крем сир, лук, свињску пршуту и маслине. Формирајте смесу у облику полулопте у чинији. Покријте посуду најлонском фолијом и ставите у фрижидер док се не стегне, најмање 2 сата. Ставите папир за печење на равну површину и поспите га орасима. Уваљајте полулопту сира у орахе док се потпуно не покрије, пребаците на тањир за сервирање и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Ево шта је управо саопштио потпредседник руске владе Дмитриј Чернишенко