КОЛАЧ ЗА ВРЕМЕ ПОСТА: Посластица са сувим грожђем и циметом (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

11. 04. 2023. у 09:39

ИДЕАЛАН колач за посне дане

КОЛАЧ ЗА ВРЕМЕ ПОСТА: Посластица са сувим грожђем и циметом (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Колач који ће вас засладити за време поста.

Посни колач - састојци:

120 г гриза
120 г брашна
100 г шећера
120 г посног маргарина
2 рендане крушке
200 г смрзнутог воћа (малине, вишње, јагоде)
1 кашичица цимета
100 г сувог грожђа
1 прашак за пециво

Посни колач - припрема:

У чинију просејати брашно и прашак за пециво, додати гриз и измешати. Додати рендане оцеђене крушке, смрзнуто воће, цимет, отопљен маргарин, шећер, суво грожђе и све добро изједначити.

Фото: Приватна архива

 

Маса изгледа мало сувља, али тако треба да буде. Подмазати уљем плех мањи и посути брашном, па истрести масу и поравнати. Пећи на 200 степени око сат времена.

Ако мало ухвати корицу одозго, покрити фолијом. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ОСТВАРИЛИ СМО ЦИЉ, ПОБЕДИЛИ СМО: Филип Петрушев задовољан после победе над Данцима