УШЛИ СМО У ПОСЛЕДЊУ НЕДЕЉУ ПОСТА: Спремите рибу - рецепт лак, ручак раскошан (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2023. у 12:00

УЗ ПРАВИЛНЕ савете лако ћете је спремити

УШЛИ СМО У ПОСЛЕДЊУ НЕДЕЉУ ПОСТА: Спремите рибу - рецепт лак, ручак раскошан (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Идеалан рецепт за посни ручак.

Риба - састојци:

2 скуше
2 кашике сирћета
3 кашике белог вина
1 кашичица сенфа
3 чена белог лука
бибер, со (може суви зачин по жељи)
рузмарин
сецкан першунов лист
маслиново уље
За рестован кромпир је потребно:
500 гр кромпира
1 главица црног лука
црвена мл. паприка
мл. бибер
со
уље

Риба - припрема:

Рибу полу смрзлу очистити и извадити утробу, одсећи главе и добро црнило опрати, оно је горко. Исећи по жељи или оставити целу. У литар воде сипати 2-3 кашике сирћета аклохолног и ставити рибу у раствор да одстоји пола сата. Добро је опрати. 

У мањи суд сипати 30 мл маслиновог уља, додати вино, сенф, издробљен бели лук, бибер по могућству бели, сецкан рузмарин  и све добро изједначити. Кашиком напунити рибу па је чачкалицом затворити. Подмазати грил тефлонски тигањ па ставити рибу и остатком надева је прелити. Поклопити и пржити на веома тихој ватри.

Фото: Приватна архива

 

Ја сам на индукционој на бр. 4. Треба јој око пола сата да се лепо испржи са окретањем. Тако дивно мирише, укус неописиво добар.

Кромпир скувати, може у љусци или огуљен. Исећи на коцке. Главицу црног лука испржити на уљу, па додати паприку, бибер, со и убацити кромпир. Додати и сецканог першуновог листа, па добро измешати. Сервирати топло са рибом. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (1)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!