ПОСНИ РУЧАК: Потребна су вам интегрална брашна и купус (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2023. у 15:00

УКУСНО и брзо се спрема

ПОСНИ РУЧАК: Потребна су вам интегрална брашна и купус (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Шоља од 200 мл за меру.

Посни ручак - састојци:

1 шоља белог брашна
1/2 шоље пшеничног интегралног
1/2 шоље овсеног интегралног брашна
1/2 шоље хељдиног
соли, воде
1 главица киселог купуса
уље бибер
по жељи туцана паприка

Посни ручак - припрема:

У ванглу измешајте набројано брашно додајте со па сипајте воде толико да можете замесити тврдо тесто. 

Развити оклагијом што тање или ако имате машину као ја. Развучено тесто мало просушити, па исећи на коцке и скувати да омекну око 10 минута и процедити.

Фото: Приватна архива

 

Мало поуљити да се не слепе. Купус исећи на што тање резанце. У шерпу сипати уља и пржити купус да омекне.

Додати бибера па измешати са куваним флекицама. По жељи додати туцану љуту паприку. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ODBRANA NA MAX: MaxBet поклања 1.000 ваучера за бесплатне прегледе поводом месеца мушког здравља