САВРШЕН РУЧАК ЗА УКУЋАНЕ: Запечена пилетина - преукусна, брза и јефтина (ВИДЕО)

Novosti online

03. 04. 2023. у 09:00

ОВО ЋЕ вам сигурно успети

САВРШЕН РУЧАК ЗА УКУЋАНЕ: Запечена пилетина - преукусна, брза и јефтина (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Ово јело се спрема релативно брзо, а укућани ће се просто одушевити пилетином у потпуно новом и неодољивом сосу. 

Запечена пилетина - састојци:

2 батака и 2 карабатака
соли.. бибер
бели лук
црверна мл. слатка паприка
200 гр киселе павлаке
1 кашичица сенфа
2 кашике инстанта за супу од печурака
оригано
першунов лист
уље

Запечена пилетина - припрема:

Месо посолити.  У чинију истрести павлаку и сенф па измешати, додати бибер, бели лук у гранулама,оригано, паприку инстант од печурака и све добро изједначити. 

Додати и мало уља па сваки батак и карабатак добро премазати  и ређати у подмазану тепсију. 
Ако остане  премаза  убацити поред меса па посути першуном. 

Пећи у загрејаној рерни на 210 степени Ц око 50-60 мин да се месо лепо испече и зарумени...

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

СИНЕР ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Нестварна сезона за италијанског тенисера