КОЛАЧ СА РАТЛУКОМ: Кремаста и сочна посластица којој нећете моћи да одолите (ВИДЕО)
ДА ЛИ сте пробали слаткиш пуњен филом од ратлука?
Колач са ратлуком - састојци:
200 мл воде
190 г брашна
5-6 јаја
мало соли
Колач са ратлуком - надев:
2 пудинга од слатке павлаке
шећера по жељи за пудинг
500 мл млека
150 г ратлука
2 шлага
2 штангле чоколаде
1 кашика какаoa
Колач са ратлуком - припрема:
Ставити млеко да ври, па исећи ратлук и засладити по жељи. Кад се ратлук истопи, додати два пудинга и оставити да проври.
Скинути са ватре па прохладити. Умутити шлаг, па додати отопљену чоколаду и кашику-две какаоа, све још мало мутити. На шпорет сипати у шерпу воду, додати уље и мало посолити, Кад проври додати брашно и пећи минут-два.
Скинути и прохладити. У охлађено тесто додавати једно по једно јаје и мутити без грудвица. Плех обложити пек-папиром, па тесто вадити малом кашичицом или шприцом формирати мало гомилице у размаку.
Пећи на 200 степени око 35-40 минута. Кад се прохладе расећи на пола, шупље су, па прво на дно ставити пудинг а онда шприцем шлаг. Посути прах шећером и оставити да се прохладе добро.
Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НА ПРВИ ПОГЛЕД ИЗГЛЕДА КАО ПИТА: Пробајте запечену тестенину са кобасицом (ВИДЕО)
26. 03. 2023. у 21:00
БУДИТЕ МАЂИОНИЧАР У КУХИЊИ: Деликатес од шницли какав још нисте пробали (ВИДЕО)
26. 03. 2023. у 18:00
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)