НАУЧИТЕ ЈОШ ЈЕДАН ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ: Правимо најфинију и најмекшу пуњену питу (ВИДЕО)
МОЖЕ СЕ послужити као пита, али и као погача
Испробајте феноменалан рецепт и направите укусан доручак или вечеру.
Пуњена пита - састојци:
250 мл топлог млека
1 кашичица шећера
10 гр квасца
1 јаје
450-500 гр брашна
Пуњена пита - састојци за надев:
150 гр сира
1 жуманце
1 кашика киселе павлаке
200 гр шунке листови
Пуњена пита - припрема:
Замесити тесто од наведених састојака, да буде глатко мекше не много тврдо и оставити да одмори 30 мин. Тесто развући пола цм. Сир измешати са жуманцетом и павлаком.
Тесто поделити на два дела, па оба премазати сиром и прекрити са листовима шунке. Тепсију величине 32 цм покрити пек папиром.
Прво тесто преклопити три пута, па га ножем пресећи на пола. Једну половину увити око своје осе и завити у круг на средини тепсије.
Тако радити и са остатком теста. Покрити и одморити, па премазати жуманцетом у који сте додали 1 кашику уља. По жељи посути сусамом. Пећи на 210 степени Ц око 15 мин, па смањити на 180 и пећи укупно 40-45 мин покривено.
Врхунско мекано као морска пена. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)