НАУЧИТЕ ЈОШ ЈЕДАН ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ: Правимо најфинију и најмекшу пуњену питу (ВИДЕО)
МОЖЕ СЕ послужити као пита, али и као погача
Испробајте феноменалан рецепт и направите укусан доручак или вечеру.
Пуњена пита - састојци:
250 мл топлог млека
1 кашичица шећера
10 гр квасца
1 јаје
450-500 гр брашна
Пуњена пита - састојци за надев:
150 гр сира
1 жуманце
1 кашика киселе павлаке
200 гр шунке листови
Пуњена пита - припрема:
Замесити тесто од наведених састојака, да буде глатко мекше не много тврдо и оставити да одмори 30 мин. Тесто развући пола цм. Сир измешати са жуманцетом и павлаком.
Тесто поделити на два дела, па оба премазати сиром и прекрити са листовима шунке. Тепсију величине 32 цм покрити пек папиром.
Прво тесто преклопити три пута, па га ножем пресећи на пола. Једну половину увити око своје осе и завити у круг на средини тепсије.
Тако радити и са остатком теста. Покрити и одморити, па премазати жуманцетом у који сте додали 1 кашику уља. По жељи посути сусамом. Пећи на 210 степени Ц око 15 мин, па смањити на 180 и пећи укупно 40-45 мин покривено.
Врхунско мекано као морска пена. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)