НАУЧИТЕ ЈОШ ЈЕДАН ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ: Правимо најфинију и најмекшу пуњену питу (ВИДЕО)

Novosti online

22. 03. 2023. у 21:00

МОЖЕ СЕ послужити као пита, али и као погача

НАУЧИТЕ ЈОШ ЈЕДАН ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ: Правимо најфинију и најмекшу пуњену питу (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Испробајте феноменалан рецепт и направите укусан доручак или вечеру.

Пуњена пита - састојци:

250 мл топлог млека
1 кашичица шећера
10 гр квасца
1 јаје
450-500 гр брашна

Пуњена пита - састојци за надев:

150 гр сира
1 жуманце
1 кашика киселе павлаке
200 гр шунке листови

Пуњена пита - припрема:

Замесити тесто од наведених састојака, да буде глатко мекше не много тврдо и оставити да одмори 30 мин. Тесто развући пола цм. Сир измешати са жуманцетом и павлаком.

Тесто поделити на два дела, па оба премазати сиром и прекрити са листовима шунке. Тепсију величине 32 цм покрити пек папиром.

Прво тесто преклопити три пута, па га ножем пресећи на пола. Једну половину увити око своје осе и завити у круг на средини тепсије.

Фото: Приватна архива

 

Тако радити и са остатком теста. Покрити и одморити, па премазати жуманцетом у који сте додали 1 кашику уља. По жељи посути сусамом. Пећи на 210 степени Ц око 15 мин, па смањити на 180 и пећи укупно 40-45 мин покривено.

Врхунско мекано као морска пена. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду