ДОМАЋЕ БАЈАДЕРЕ: Чоколадна посластица са пуно кикирикија коју сви волимо (ФОТО/ВИДЕО)
БАЈАДЕРЕ са кикирикијем - слаткиш ком се увек враћамо.
Бајадере - Састојци:
200 гр шећера
1 ванилин шећер
120 гр маслаца (маргарина)
150 гр млевеног кикирикија
150 гр млевеног кекса
50 гр растопљене чоколаде
За прелив:
100 гр чоколаде
2 кашике уља
Бајадере - Припрема:
У шерпу сипати шећер, додати воду и ванилин шећер и пустити да ври око 5 мин. Додати маргарин, па кад се растопи додати млевени кикирики.
Промешати, па додавати кекс да се добије густина. Скинути са ватре. Масу поделити на три дела, па у једну додати растопљену чоколаду.
Мањи узан плех обложити прозирном фолијом, па на дно ставити светли део и изравнати. Преко ње чоколадни, па светли. Изравнати, лепо покрити фолијом и држати у фрижидеру 2-3 сата.
Окренути у послужавник, па јој додати глазуру од чоколаде. Потпуно охлађену сећи. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)
УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.
24. 11. 2024. у 15:26
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)