ДОМАЋЕ БАЈАДЕРЕ: Чоколадна посластица са пуно кикирикија коју сви волимо (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

24. 03. 2023. у 21:00

БАЈАДЕРЕ са кикирикијем - слаткиш ком се увек враћамо.

ДОМАЋЕ БАЈАДЕРЕ: Чоколадна посластица са пуно кикирикија коју сви волимо (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Бајадере - Састојци:

200 гр шећера

70 мл воде
1 ванилин шећер
120 гр маслаца (маргарина)
150 гр млевеног кикирикија
150 гр млевеног кекса
50 гр растопљене чоколаде

За прелив:

100 гр чоколаде
2 кашике уља

Бајадере - Припрема:

У шерпу сипати шећер, додати воду и ванилин шећер и пустити да ври око 5 мин. Додати маргарин, па кад се растопи додати млевени кикирики.

Промешати, па додавати кекс да се добије густина. Скинути са ватре. Масу поделити на три дела, па у једну додати растопљену чоколаду.

Foto: Bakina kuhinja

 

Мањи узан плех обложити прозирном фолијом, па на дно ставити светли део и изравнати. Преко ње чоколадни, па светли. Изравнати, лепо покрити фолијом и држати у фрижидеру 2-3 сата.

Foto: Bakina kuhinja

 

Окренути у послужавник, па јој додати глазуру од чоколаде. Потпуно охлађену сећи. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ОРЕШНИКА: Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.

24. 11. 2024. у 15:26

Коментари (0)

МНОГЕ ЋЕ ИЗНЕНАДИТИ НОВАКОВ ИЗБОР: Ђоковић открио свој омиљени меч против Рафаела Надала