УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)

Novosti online

30. 03. 2023. у 18:00

ОБРАДУЈТЕ укућане, јер данас припремамо пицу на бака Јелин начин

УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Спремите пицу на бака Јелин начин.

Домаћа пица - састојци за тесто:

200 мл млаке воде
10 гр квасца
мало шећера и соли
350 гр брашна
3 кашике маслиновог уља

Домаћа пица - састојци за надев:

100 гр сецкане шункарице или неку саламицу
50 гр суве кобасице
мало кечапа
мало тврђи сир
качкаваљ
маслинке
чери парадајз
оригано

Домаћа пица - припрема:

Направити глатко тесто и покрити га да одмори. Развити што тање и исећи према величини округлог плеха (ја сам величине 30 цм пречника).

Фото: Приватна архива

 

Премазати кечапом или томато парадајзом. Преко ставите исецкану шункарицу и кобасицу, а сир нарендати, маслинке на кругове, разбацати чери парадајз, оригано и мало маслиновог уља. 

Пећи на 230-250 степени око 15 минута. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима