НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

Novosti online

02. 03. 2023. у 14:30

ЛЕПО и укусно

НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

ПОСНИ ПАСУЉ СА ПИНЂУРОМ (ИЛИ АЈВАРОМ) - потребно је:

500 гр крупног пасуља

2 главице лука
ловоров лист
зрно бибера, мало
3 чена белог лука
1 кашика пинђура или ајвара
уље
со, бибер
першунов лист

Фото: Бакина кухиња

 

ПОСНИ ПАСУЉ СА ПИНЂУРОМ - како се прави:

Пасуљ добро опрати, па прокувати у мало воде. Бацити прву воду, па опет мало опрати у хладној води и налити воду. Додати ловоров лист, зрно бибера  и једну главицу ситно сецканог лука.

Покрити и кувати на лаганој ватри да се пасуљ скува, а да се не распадне. Благо варјачом промешати. У тигањ улити уља и насецкан црни лук, па га пропржити.

Додати брашно и сецкан бели лук и пржити да зарумени. Додати млевену црвену и туцану паприку као и млевеног бибера. На крају убацити кашику пинђура или ајвара. Пробати па на крају посолити.

Пустити пар минута да ври па ставити сецкан першунов лист. Наш пасуљ је готов. Фантастичног укуса. Пријатно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (2)

СРАМНО ПИСАЊЕ БРИТАНАЦА: Ударили на Мареја због Ђоковића