ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)

Novosti online

16. 03. 2023. у 09:00

ХАРМОНИЈА укуса

ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)

Фото: Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic

Кремасти сочни колач - потребно је:

2 јајета

120 г брашна
50 мл уља
2 кашике шећера
100 мл јогурта
50 г сувог грожђа
100 г вишања
300 мл млека
1 пудинг од слатке павлаке
1/2 прашка за пециво

FOTO: Privatna arhiva

 

Кремасти сочни колач - припрема:

Скувати пудинг у млеку са једном кашиком шећера (може и више) и мало прохладити. Умутити јаја са једном кашиком шећера, и додати брашно са прашком за пециво.

Додати уље, јогурт и суво грожђе. Све изједначити. Плех подмазати и сипати тесто.

Пудинг сипати у кесу од замрзивача и отворити на ћошку малу рупицу, па ишарати по тесту правећи коцке. У сваку коцку убацити воће по избору ( у овом случају вишње). Пећи око 30-40 мин на 200 степени.

FOTO: Privatna arhiva

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Црногорски судија пехаром ударио тренера из лажне државе Косово (ВИДЕО)