ЗА МНОГЕ је ово доба године идеално време да се храна припрема на роштиљу. Осим што је овај начин припреме за многе омиљен, роштиљање је истовремено и пријатан начин дружења уз јело. Оно што је мање познато јесте чињеница да и уз специјалитете са роштиља може да се изгуби вишак килограма. Једино ограничење које би требало да се поштује, да се дневно не поједе више од 70 грама интегралног хлеба.
КИЈАЊЕ је потпуно природни рефлекс организма када се на слузокожи носа осети нешто што не би требало да буде тамо. То могу да буду бактерије, прљавштина, прашина, полен или дим, а самим избацивањем тога из носа кијање спречава да се разболите или повредите.
Празилук (праса) је двогодишња биљка пореклом из Средоземља, дневно повртарска култура која је позната још од старог Египта где је посебно цењена као поврће, али и лековита биљка.
Коментари (0)