NA 200 RASKRSNICA NOVI NAZIVI ULICA: Grad raspisao javnu nabavku za izradu i postavljanje tabli u centru

S.V.

11. 10. 2024. u 23:00

NA više od 200 raskrsnica u beogradskim opštinama Vračar i Stari grad biće postavljeni stubovi na kojima će biti table sa nazivima ulica. Zbog slabe vidljivosti ploča koje su postavljene na fasadama zgrada i kuća, Gradski sekretarijat za komunalne i stambene poslove raspisao je javnu nabavku za izradu i postavljanje tabli.

НА 200 РАСКРСНИЦА НОВИ НАЗИВИ УЛИЦА: Град расписао јавну набавку за израду и постављање табли у центру

Foto: Beograd

Vrednost radova ja 47,5 miliona dinara, a zainteresovani ponuđači treba da se jave na konkurs do 24.oktobra.

Planirano je da se table sa imenima ulica i trgova postave na 106 vračarskih i 128 starogradskih raskrsnica. Predviđeno je da na Vračru bude 177 stubova i 347 novih tabli, a na Starom gradu 200 šipki sa po 400 ploča.

Dok su komunalni inspektori bili na terenu, videli su da se pojedini objekti na kojima su postavljene table nalaze na većoj udaljenosti od ulica i trotoara ili su odvojeni zelenim površinama i parkinzima, tako da naziv ulice nije moguće pročitati sa raskrsnice.

Imajući u vidu navedeno, ukazala se potreba da se na pojedinim raskrsnicama postave table sa nazivom ulice, odnosno trga, na stubovima radi lakšeg uočavanja natpisa na tabli i usmeravanja kako drumskog, tako i pešačkog saobraćaj - piše u dokumentaciji.

Geodetska merenja

U VREDNOST nabavke od 47,5 miliona dinara ulazi i fotografsko i snimanje geodetskim uređajima svih stubova i tabli, kako bi se stvorila baza podataka njihovih lokacija, zbog lakšeg i kvalitetnijeg održavanja u budućnosti.

Table će, kao i dosada, biti plave boje, a što se tiče pisma, nazivi ulica i trgova biće ispisani na ćirilici, latinici i engleskom jeziku. Novi putokazi pomagaće učesnicima u saobraćaju da se snađu u centralnim gradskim ulicama, ne samo onim malim i manje poznatim, već i na Bulevaru kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Kralja Milana, Nušićevoj, Kralja Petra, Cara Dušana...

Da će ploče sa imenima beogradskih ulica da se menjaju, najavio je i gradonačelnik Šapić kada je pre nekoliko dana govorio o informativnim tablama na novoj Beogradskoj autobuskoj stanici u Bloku 42. Tamo su putokazi bili ispisani na latinici i engleskom, a ćirilice nije bilo nigde. Kada su "Novosti" ukazale na ovaj propust, table na BAS su zamenjene, pa sada tamo stoje natpisi na ćirilici i engleskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako izabrati kvalitetan probiotik?