BOŽIDAR MALJKOVIĆ U UŽICU: Donacija i podrška Ženskom centru

N. J.

28. 03. 2024. u 11:31

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milica Nikolić reprezentativka Srbije u džudou, posetili su Ženski centar Užice, kome su sa generalnim sponzorom naših olimpijaca donirali pet hiljada evra i 85 kilograma starih uniformi za program reciklaže tekstila.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ У УЖИЦУ: Донација и подршка Женском центру

Grad Užice

- Ova donacija značajna je za održivost naših programa, koji se realizuju u ovom socijalnom preduzeću, uključujući i reciklažu tkanina - istakla je Marina Tucović, predsednica Upravnog odbora Ženskog centra Užice.

Prema rečima predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Božidara Maljkovića donacija je došla u Ženski centar Užice jer i jedna i druga organizacija imaju slične ciljeve.

- Olimpijski komitet Srbije ima iste ciljeve, isti plan, istu agendu. Ja sam osetio potrebu da dođem u Užice i podelim radost sa ljudima koji to ozbiljno i dobro rade, da podržimo program reciklaže ali i sve ostalo – rekao je Maljković.

Ratko Trmčić član užičkog Gradskog veća podsetio je da Ženski centar postoji od 1998. godine i da se bavi jačanjem žena.

- Naročito je važna njihova uloga u borbi protiv nasilja i ekonomskom osnaživanju žena iz osetljivih kategorija u čemu reciklaža koju rade ima značajan doprinos. Grad pruža podršku ovom uduruženju godinama unazad, a na to mogu računati i dalje – naglasio je Trmčić.

Reprezentativka, džudistkinja Milica Nikolić, Srbiju će predstavljati na predstojećim Olimpisjkim igrama.

- Žene su jake i sposobne, to uvek treba isticati a ja to činim kroz sport. Jačanje položaja žena u društvu važan je cilj - kaže Milica Nikolić.

Ovo je druga akcija „Balkan beta“, glavnog sponzora Olimpijskog tima Srbije od početka godine u Zlatiborskom okrugu: u martu je uručena donacija Domu zdravlja u Čajetini namenjena Savetovalištu za dijabetes, ishranu i gojaznost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!