SUVENIR - GLOGOV KOČIĆ, TORTA U OBLIKU KRSTA: Šta sve može da se vidi u Nišu, na sajmu pogrebne i prateće opreme (VIDEO)

J. Ć.

26. 04. 2024. u 19:06

DRUGO izdanje dvodnevnog Sajma pogrebne i prateće opreme, danas je otvoreno u niškoj hali "Čair", okupilo je više od 50 izlagača iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Mađarske i Rumunije.

СУВЕНИР - ГЛОГОВ КОЧИЋ, ТОРТА У ОБЛИКУ КРСТА: Шта све може да се види у Нишу, на сајму погребне и пратеће опреме (ВИДЕО)

foto J. Cosin

 A, izloženo je sve ono u jednom trenutku mora da nam zatreba, ma koliko izbegavali da govorimo o tome - kovčezi, pokrovi, crne marame, košulje, čaršavi, peškiri za krst, venci, sveće... Organizatori, pritom, poručuju da se radi isključivo o poslovnoj manifestaciji, tokom koje će ozbiljne kompanije sklapati milionske poslove, pa na Sajam ne treba gledati sa predrasudama.

Čitav događaj ima i internacionalni karakter, a svečano ga je otvorio konzul Bugarske u Nišu, Petar Danov.

- Zahvaljujem se svima što ste se odazvali u ovolikom broju i doprineli da organizujemo zaista kvalitetan Sajam. Bićemo svi zadovoljni, to je ono što možemo da učinimo za vas - poručio je Ivan Stanisavljević, direktor Udruženja pogrebnika Srbije, posebno zahvaljujući i ovdašnjoj lokalnoj samoupravi.

A, u Nišu se čulo da firme iz ove branše predstavljaju veliku potporu privrednom razvoju Srbije, jer ova grana upošljava nekoliko hiljada ljudi. Ovo se, prvenstveno, odnosi na drvnu i tekstilnu industriju, a neminovno se aktiviraju i potencijali pratećih oblasti, poput ugostiteljstva, na primer.

Organizatori podsećaju i da je nedavno u Bolonji održana slična manifestacija, koja je okupila više od 2.000 izlagača i privukla, kako god to zvučalo, čak nekoliko stotina hiljada posetilaca. U Nišu, Udruženja pogrebnika Srbije za ovdašnje znatiželjnike pripremilo je tortu u obliku svetosavskog krsta, a svaki namernik će kao suvenir dobiti - glogov kočić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini