PAHOR PRIPREMA NACRT ZA NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Evo sa kim želi da usaglasi nacrt

Милица Шкорић
Milica Škorić

27. 04. 2024. u 13:21

BIVŠI slovenački predsednik Borut Pahor, koji bi mogao da nasledi Miroslava Lajčaka na mestu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, priprema okosnicu nacrta za nastavak razgovora dve strane.

ПАХОР ПРИПРЕМА НАЦРТ ЗА НАСТАВАК ДИЈАЛОГА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Ево са ким жели да усагласи нацрт

Borut Pahor, Foto AP

Kako je navedeno na Pahorovom profilu na društvenoj mreži "X", taj nacrt želi prvo da usaglasi sa Đuzepom Boreljom i državama članicama EU, posebno sa zemljama Kvinte.

Upravo zbog toga, Pahor neće odgovarati na novinarska pitanja i zahteve za intervjue koje dobija u iščekivanju uloge kandidata za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja.

- Bivši predsednik Pahor priprema nacrt i okosnicu za nastavak dijaloga, ali želi da ga prvo usaglasi sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbednosnu politiku Đuzepom Boreljom i državama članicama EU, posebno sa zemljama Kvinte - navodi se na profilu bivšeg predsednika Slovenije.

BONUS VIDEO: DEMO BERIŠA OTKRIVA - Zašto je Vjosa Osmani dovela "silovane" Albanke u SB UN

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)