POLJAK NUDIO POMOĆ ZA UBISTVO ZELENSKOG: Sprečen atentat na ukrajinskog predsednika

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 19:41

MUŠKARAC iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je bio spreman da špijunira za rusku vojnu obaveštajnu službu i pomogne joj u planiranju atentata na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekli su poljski tužioci, a prenosi AP.

ПОЉАК НУДИО ПОМОЋ ЗА УБИСТВО ЗЕЛЕНСКОГ: Спречен атентат на украјинског председника

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija poljskog nacionalnog tužioca navela je u saopštenju da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K, optužen da je bio spreman da prenese informacije o bezbednosti aerodroma ruskim agentima i da je uhapšen juče u Poljskoj.

On je tražio kontakt s Rusima koji su direktno uključeni u rat u Ukrajini i očekivalo se da će preneti detaljne informacije o aerodromu Rzesov-Jasionka u jugoistočnoj Poljskoj, blizu granice s Ukrajinom, koji je ulaz za međunarodne vojne i humanitarne potrepštine za Ukrajinu. Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa.

Ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti do osam godina zatvora, navodi se u saopštenju.

Tužioci su naveli i da je hapšenje rezultat bliske saradnje s tužiocima i bezbednosnim službama Ukrajine, koji su pružili ključne dokaze.

Članica Evropske unije Poljska daje čvrstu podršku susednoj Ukrajini i Zelenskom u odbrani od ruske agresije više od dve godine.

(Telegarf.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!