"JOŠ JEDAN TRIK KURTIJA I LOBISTA" Vučić: Ko ste vi da dostavljate svoj nacrt Statuta ZSO?

Tanjug

16. 05. 2024. u 14:36

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kotoru, povodom najave Prištine da će tzv. kosovskom ustavnom sudu dostaviti do kraja maja svoj nacrt Statuta Zajednice srpskih opština, da je u pitanju još jedan trik Aljbina Kurtija i njegovih pomagača i lobista, ali ne i ozbiljan pokušaj.

ЈОШ ЈЕДАН ТРИК КУРТИЈА И ЛОБИСТА Вучић: Ко сте ви да достављате свој нацрт Статута ЗСО?

Foto: Profimedia

- Reč je o još jednom triku koji zajednički provode Aljbin Kurti i njegovi pomagači, uključujući i Geralda Knausa i sve druge njihove lobiste. Oni sami kažu da će oni dostaviti svoj tekst do kraja maja. A ko ste vi da dostavljate svoj tekst? U Briselskom sporazumu je sasvim jasno da to treba da radi menadžment Srbije ili, ako se mi saglasimo, kao što smo se kontekstualno, konceptualno i u načelu saglasili da to bude tekst koji je predala EU - kakve veze oni imaju sa tim i šta imaju da dostavljaju bilo šta - poručio je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše tu najavu Prištine.

Vučić je istakao da je naravno reč o triku zato što, kako je rekao, Englezi sada pritiskaju sve druge da se prihvati članstvo Kosova u Savetu Evrope.

- Tako da je to još jedan pokušaj, a da li će oni to da urade ili ne, to ne mogu da znam. Ali naravno da je reč o triku, a ne ozbiljnom pokušaju da se bilo šta uradi u pravcu sprovođenja sporazuma iz Brisela iz 2013. i 2015. godine, čak i o nacrta Statuta koji je podnela EU nedavno i sa kojim smo mi, kao što sam rekao, saglasni - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)