ŠAPIĆ NA OBELEŽAVANJU JUBILEJA INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU KRVI: Duboko poštovanje prema instituciji važnoj za čitavo srpsko društvo

Novosti online

24. 10. 2024. u 14:21

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas obeležavanju osam decenija od osnivanja Instituta za transfuziju krvi Srbije i tom prilikom istakao da je poziv za obeležavanje jubileja ove veoma važne ustanove doživeo kao čast.

ШАПИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ЈУБИЛЕЈА ИНСТИТУТА ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ: Дубоко поштовање према институцији важној за читаво српско друштво

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

– Drago mi je što ste me pozvali da dam svoj skroman doprinos i da pokažem koliko poštovanja imam prema ovoj instituciji i koliko smatram da je važna za srpsko društvo, naš narod i sve građane ove zemlje. Poželeću vam još mnogo godina postojanja i da posao koji radite nastavite da obavljate kao i do sada. Svi zajedno treba da širimo informaciju i edukujemo o tome koliko je važno biti saučesnik u onome što radite. Tako čuvamo sebe, naša pokoljenja i nove generacije – rekao je Šapić na svečanosti u Narodnoj biblioteci.  

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

On je još jednom čestitao jubilej i izrazio veliku zahvalnost svima onima koji obavljaju ovaj važan i odgovoran posao. Na kraju je istakao da će Grad nastaviti da pomaže koliko god može, uz svest o tome da uvek može i bolje i više.  

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Vršilac dužnosti direktora Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Vesna Mijucić istakla je da je ovaj veliki jubilej prilika da se javnost podseti svetle tradicije transfuziologije u našoj zemlji.

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Takođe, kako je istakla, prilika je i da se oda počast zaslužnima, te sagledaju dalji pravci delovanja.

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

– Misija Instituta u istorijskom kontekstu je ostala ista. Ogleda se u kontinuiranim aktivnostima u promovisanju i omasovljavanju davalaštva, kao i na obezbeđivanju dovoljne količine sigurne krvi – istakla je doktorka Mijucić.

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

U programu obeležavanja velikog jubileja učestvovao je hor KUD-a „Abrašević”, a prikazan je film „Priča koja spaja”.

FOTO: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo