​STUDENTI DIGLI GLAS PROTIV KURTIJEVOG TERORA: Veliki protest u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

D. Z.

23. 10. 2024. u 14:49

SVOJEVRSNIM performansom sa selotejp trakom prelepljenom preko usana i uzdignutim indeksima više od stotinu studenata prištinskog univerziteta sa sedištem u severnoj Kosovskoj Mitrovici prošetalo je danas od studentskih domova do glavnog mosta na Ibru kako bi pokazali svoj revolt zbog represije tzv. prištinskih vlasti prema srpskom narodu na Kosovu u Metohiji, pre svega severu pokrajine, ali i u znak solidarnosti sa svojim sunarodnicima.

​СТУДЕНТИ ДИГЛИ ГЛАС ПРОТИВ КУРТИЈЕВОГ ТЕРОРА: Велики протест у Косовској Митровици (ФОТО)

foto d.z.

Prema navodima predstavnika studenata koji se nisu oglašavali, ali koji će to ubuduće činiti putem društvenih mreža, studenti su podignutim indeksima želeli da daju svojevrsni „crveni karton“ tzv. kosovskoj policiji i poruče da prestane sa torturom nad srpskim narodom, a koja se, kako su nam kazali, tiče i njih, i da su i oni kao i građani severa KiM ugroženi u svakom smislu.

- Budući da delimo sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i mi se osećamo ugroženim po svim pitanjima, pre svega u smislu bezbednosti, ali i svim ostalim pravima koja su nam uskraćena. Jer, nedostatak srpske robe odražava se na rad naše menze, zbog zatvaranja pošti ne možemo da uplatimo ispite, a prekomerno prisustvo tzv. kosovske policije izaziva nelagodu i strah – ističe naš sagovornik,jedan od predstavnika studenata koji će, kako smo saznali, nastaviti svake nedelje da izvode svojevrsne performanse kako bi ukazali na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Inače, u protestnu šetnju studenti su krenuli tačno u 12 sati i 44 minuta kako bi podsetili na Rezoluciju 1244 SB UN o Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, CRNOGORCI! Novak Đoković se oglasio zbog dešavanja u Podgorici